Unghiile de tip french

Unghiile french este acel tip de manichiura care nu va fi niciodata demodata, reprezentand un semn al elegantei si al rafinamentului unei femei.

Prima data, acest tip de manichiura a aparut in anii 1900, stilul ramanand la moda vreme de peste un secol. Inca din vremuri stravechi, unghiile french au fost caracterizate de un aspect neutru, curat si sanatos. In trecut, pe partea exterioara era aplicat un lac de unghii roz transparent, iar pentru alb, se aplica culoarea pe dedesubtul varfului unghiei cu ajutorul unui creion. Pentru mentinerea aspectului imaculat al unghiilor, femeile purtau acest creion cu ele tot timpul.

Desi exista aceasta varianta si in zilele noastre, manichiuristele prefera metoda mai rezistenta.

Manichiura tipica este combinatia de lac roz pentru patul unghiei si de lac alb pentru varful acesteia, dar, pe masura ce timpul a trecut, iar femeile s-au modernizat, au inceput sa se foloseasca toate culorile si desenele la care se poate gandi cineva.

Regula este simpla: o culoare pe patul unghiei si alta pe varful ei.

Dupa cum spuneam, exista mai multe tipuri de manichiura frantuzeasca:

  • clasica – se foloseste doar lac roz pentru patul unghiei si lac alb pentru varful acesteia;
  • clasica colorata – baza ramane culoarea roz, dar varful unghiei este de diferite culori, in functie de tendintele sezonului si de preferinte;
  • multicolora – baza nu este roz, iar varful nu este alb; se folosesc orice combinatii de doua culori; uneori se pot folosi chiar si trei culori, cea de-a treia facand legatura intre patul unghiei si varful acesteia;
  • cu aplicatii – se poate opta pentru sclipici, autocolante sau pietricele;
  • cu aplicatii 3D – aplicatiile 3D sunt specifice Asiei si se poate merge pe orice desen care poate fi transformat in imagine tridimensionala, dar care sa nu pericliteze utilitatea mainilor;
  • semiluna – in anii 1930, manichiura frantuzeasca semiluna au fost la moda, aceasta purtand numele si de manichiura frantuzeasca inversata: lunula era pictata cu lac alb, iar patul unghiei si varful erau date cu oja de alta culoare.

Este foarte important sa mergem sa ne facem acest tip de manichiura la un salon profesional, deoarece perfectiunea unghiilor french depinde de siguranta mainilor. In plus, experienta pe care o au manichiuristele ajuta la alegerea tipului de unghii french care sa evidentieze mainile, dar care sa fie si in tandem cu personalitatea.

Manichiura frantuzeasca poate fi facuta pe unghia simpla, dar, pentru a putea avea parte de modele si desene diferite si moderne, este recomandat sa va faceti unghii cu gel. Astfel, unghiile vor fi mai rezistente, iar desenele vor fi mult mai usor de realizat, la fel ca si aplicatiile dorite.

Fiti atente atunci cand mergeti la salon sa nu aplice prea mult alb pe varful unghiei, deoarece patul va parea mai scurt si inestetic. De asemenea, trecerea dintre patul unghiei spre varf trebuie sa fie rotunjita, astfel incat sa complementeze forma naturala a lunulei.

Fiti foarte atente la igiena din salonul de manichiura. In cazul in care observati ca instrumentele folosite la pregatirea unghiei pentru manichiura frantuzeasca nu sunt sterilizate, aveti dreptul sa cereti sa se faca acest lucru sau puteti sa va ridicati si sa mergeti la alt salon de specialitate.

french nails

Distribuie:

Lasă un răspuns