Voi Fi Mamica! Ce Trebuie Sa Stiu?

Trebuie sa mergem la doctor din timp

sunt gravida

Viitoarea mamica trebuie sa stie cand sa mearga la medic si care sunt posibilele probleme grave. problema este nasterea prematura, prima cauza a mortalitatii copiilor. Viitoarea mama trebuie sa stie ce sa faca, pentru ca medicul sau sa isi dea seama daca risca sa nasca prematur sau nu. A doua problema majora, care este asociata sarcinii este ceea ce se numeste preeclampsie. Este boala a mamei, nu a copilului, care se asociaza cu tensiune mai mare ce apare in a doua jumatate a sarcinii si e principala problema materna. Deci, viitoarea mama trebuie sa stie cand sa se intalneasca cu medicul, ca sa isi dea seama la timp daca este posibil sa faca hipertensiune indusa de sarcina. Acestea ar fi cele doua probleme principale.

Toate intrebarile trebuie puse pe hartie. Stim ca emotiile sunt mari si anumite lucruri se uita. Sunt importante cartile, pentru ca orice afli ca mama e bine, si te poate ajuta. Pentru lucruri, cum ar fi: ce hainute sa-i cumpar, daca se naste la noua luni sau mai devreme, ce alimentatie sa adopt si multe altele, gasesti raspunsuri in carti, sau poti vorbii si cu alte proaspete mamici. Pentru alte intrebari pe care le mai ai poti intreba medicul.

Cum trebuie sa mananc cand sunt insarcinata?

In primul trimestru de sarcina, viitoarele mame simt o combinatie de greata cu stare de arsuri la stomac, care le face pe de o parte sa manance mai des, si din Nutritie femei gravidecauza gretei, sa-si selecteze mancarea. Pe de alta parte, trebuie sa luptam din greu impotriva ideii ca mama trebuie sa manance pentru doi si a conceptului de grasa si frumoasa, a preconceptiilor culturale care indoapa femeile gravide. Trebuie sa le explicam ca nu trebuie sa puna mai mult de un kilogram la four saptamani, in conditiile in care sarcina dureaza 40 de saptamani. Este foarte adevarat ca foamea femeii gravide este mult mai apriga si se instaleaza mult mai repede, pentru ca glucoza si toata energia se consuma mai repede.
Solutia ar fi sa manace putin si des, cu un program fix, la 3 ore, din toate cate putin, ca si cum si-ar hrani copilul sugar. Cam acesta e modelul, pentru ca numai asa nu vor goli frigiderul. Sa manance sanatos, nu de la chioscul de langa serviciu si nu bauturi carbogazoase ori dulciuri impachetate. Splendid ar fi sa manance mancare gatita.

Ca concluzie, viitoarele mame nu trebuie sa rateze ecografiile esentiale, la 12 saptamani si la 22 de saptamani, sa-si asculte medicul si sa se duca din timp si la timp, la control.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *